Despre MSI

Misiune
Regulament de Organizare şi Funcţionare / Regulament Intern
Venit net
HG privind organizarea şi funcţionarea MSI
Unitatea de Politici Publice>
Comitetul Tehnico-Economic pentru Societatea Informationala

Organigrama MCSI

Organigrama MSI
Declaraţii de avere şi de interese>

Domenii de activitate

Comunicaţii electronice >
Societatea Informaţională>
Iniţiative legislative MSI>

Relații Internaționale

MSI în plan european >
MSI în plan internaţional >

Proiecte majore

Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale - O.I.P.S.I.

eComunitate

Valerian Vreme a semnat protocolul de colaborare intre MCSI si 14 membri ai Alianței Digitale pentru România

Data: 31 ianuarie 2012
București, 31 ianuarie 2012. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme, a participat astăzi, 31 ianuarie 2012, la semnarea protocolului de colaborare dintre MCSI și 14 membri ai grupului de iniţiativă Alianța Digitala pentru Romania (ADR), constituit din companii comerciale, asociații și organizații non-guvernamentale. Alianța Digitala pentru Romania va susține inițiativele de incluziune digitală din România în conformitate cu obiectivele Agendei Digitale pentru Europa 2020.

Ministrul Valerian Vreme a afirmat faptul că „împreună trebuie să facem ca România virtuală să devină un mediu accesibil, mai apropiat de cetățean, să fie locul în care fiecare român își poate rezolva problemele legate de interacțiunea cu statul, își poate petrece timpul liber, își poate face viața mai frumoasă si mai ușoară. Împreună să încercăm să folosim toate pârghiile necesare pentru promovare, lansând intenții de colaborare cu toate instituțiile statului, cu societatea civilă, cu mediul de afaceri și academic pentru a îndeplini obiectivele în ceea ce privește alfabetizarea digitală, dezvoltarea competențelor digitale și a incluziunii digitale în România .”

Partenerii Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale au declarat că vor sprijini proiectele ministerului privind incluziunea digitală și vor avea un rol pro-activ în implementarea acestora pentru că toți cetățenii României trebuie să beneficieze și să acceseze mediul online.

Alianţa Digitala pentru România îşi propune în mod concret să atragă cât mai mulţi utilizatori noi online şi să investească în creşterea nivelului de competenţe IT ale celor deja conectaţi. Acest lucru este posibil doar prin crearea unei platforme inovative de colaborare între societatea civilă, sectorul de business şi autoritatea statului. Pe parcursul acestui an, Alianţa Digitală va coordona o serie de acţiuni care să conducă la realizarea obiectivelor propuse.

Semnarea protocolului continuă seria activităților desfășurate in scopul sprijinirii dezvoltării societăţii informaţionale în România si a implementării unuia dintre capitolele esenţiale ale strategiei Agendei Digitale pentru România - incluziunea digitală, care joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea viitoare a României.

Lista membri

Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu presa al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Căutare

SNEP-Ghiseul.ro

GiseulRo
Începând cu data de 30 martie 2011 pana in data de 30.10.2012 s-au efectuat 20 107 de plati prin SEAP - Ghişeul.ro, in valoare cumulata de 4 045 776 RON.

Premii şi distincţii EBC

eComunitate

Începând cu anul 2006 până în prezent, proiectul EBC a primit următoarele nominalizări :

• 2011 - European Public Sector Award EPSA, Certificat “Best Practice” la categoria "Servicii Publice inteligente într-un context economic dificil",

• 2011, Washington D.C - ComputerWorld Honors Program, Laureat la categoria "Digital access",

• 2010, Bucureşti - Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Premiul I la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei”,

• 2010 - International Project Excellence Awards, Finalist la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management (IPMA),

• 2008, Viena, European Union e-Inclusion Competition, Medalie la categoria "Geographic Inclusion",

• 2006, Bucureşti - Premiile IT&C ale României, "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional".

Digital Agenda for Europe

ENISA